Idén bögregyűjtő akcióhoz csatlakozozz óvodánk. A családok, barátok 411db bögrét gyűjtöttek a rászorulóknak, a kezdeményezés összesen 2500 db gyűjtött. Köszönjük!

Óvodai jogszabály változások

Tisztelt Szülők!

 

 

Az alábbiakban összefoglaljuk a köznevelési törvény, valamint a hozzá kapcsolódó kormányrendeletek módosításából adódó, a szülőket/gondviselőket érintő változásokat.

 

Kötelező óvodai nevelés

A gyermek továbbra is köteles részt venni óvodai foglalkozáson legalább napi négy órában attól a nevelési évtől, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti.

Változások 2020. január 1-jétől

  • január 1-jétől változik a felmentést engedélyező hatóság, a felmentés engedélyezése a jegyzőtől a járási hivatalhoz kerül át.
  • Ezzel összefüggésben a felmentési kérelem benyújtásának szabályai is szigorodnak. A szülő a kérelmét csak a tárgyév május 25-éig nyújthatja be.
  • A felmentés továbbra is csak annak az évnek az augusztus 31. napjáig adható, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti.

 

Tankötelezettség

  • január 1-jétől a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik.
  • A szülő kérelmére az Oktatási Hivatal döntése alapján a gyermek további egy nevelési évig óvodai nevelésben vehet részt.
  • A szülő kérelmét az iskolakezdés évének január 15. napjáig nyújthatja be az Oktatási Hivatalhoz. Ha az eljárásban szakértőt kell meghallgatni, akkor csak szakértői bizottság rendelhető ki.
  • Ha a szakértői bizottság – a szülői kérelem benyújtására nyitva álló határidő előtt – a gyermek további egy nevelési évig óvodai nevelésben történő részvételét javasolja, a szülői kérelem benyújtására nincs szükség.

 

 

Bővebb információ az alábbi linken érhető el:

https://www.oktatas.hu/hivatal/tankotelezettseg_halasztasa/

 

 

 

Százhalombatta, 2019. december 17.

 

 

Polgármesteri Hivatal

Intézményi és Társadalmi Kapcsolatok Irodája

Advent az óvodában

Az adventi várakozás óvodánkban, sok közös élménnyel, örömteli együttléttel,  apró kezek szorgos munkájával, a gyermekek boldog készülődésével telt. Mikulás érkezését várva az Eleven társulat, Mikulás című előadását nézték meg a gyermekek. Mikulás ellátogatott a csoportokba. Adventi vásárt tartottunk, részt vettünk a városi fenyőfadíszítésen. A Zenepavilonban a Bogyó és Babóca csoport karácsonyi műsorát láthatták, a nyugdíjas kollegákank a Micimackó csoport készült Betlehemes játékkal. Meghitt, Boldog  Ünnepeket kívánunk Mindenkinek!