Köszönet

    A Százhalombatti Napsugár Óvoda gyermekei az alábbi alkotásokkal szeretnék megköszönni azoknak az emberkenek a munkáját, akik ebben a nehéz időszakban értünk dolgoznak! 

Köszönjük a munkát mindazoknak, akik ma gyógyítanak, beteget ápolnak, tanítanak, a kereskedelemben dolgoznak, szerelnek, vezetnek, embert, árut és csomagot szállítanak,  akik őrzik a rendet és vigyáznak ránk, akik tájékoztatnak, és akik most is

 

tesznek!

“Köszönet a Hősöknek a mi kis Hőseinktől!”

Ültess Fát!

 

2019 szeptember 16-án került sor a tavaly megpályázott „Ültess Fát” programra.  A pályázatot Bálint gazda 100. születésnapjára hirdették meg, aki 100 facsemetét ajándékozott intézményeknek. A műsort az udvaron Kalap Jakab bábműsora színesítette. Minden gyermek nevetve nézte végig a kismadár történetét, akit a kisvakond és barátai próbáltak mindenre megtanítani. A tanulságos történet után közösen elültettük az ajándékba kapott 001 es számú japán díszcseresznye fát, az autós játszórészre.

 

 

Közlekedés Kultúra Napja óvodánkban

2019. május 11-én óvodánk is csatlakozott a Közlekedéstudományi Egyesület országos rendezvénysorozatához, a Közlekedési Kultúra Napja programhoz. Szép, napsütéses szombat délután benépesült az óvoda udvara. A KRESZ-parkban S.Csilla néni vezetésével a közlekedési szabályokat ismerhették meg a gyerekek. A focipályán Dóri, Gabi és Szilvi nénivel biciklis akadálypályán mutathatták meg ügyességüket.  A gyerekek kipróbálhatták a rendőrmotort, a rendőrautót, de ülhettek tűzoltóautóban, mentőautóban is. Mindenki gyakorolhatta az újraélesztést, ahol Virág néni segített eligazodni.  A felnőttek a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos totóban mérhették le tudásukat Zsuzsi nénivel. Minden helyszínen kis ajándékot is kaptak a résztvevők. Nagyon jól sikerült délutánt tudunk magunk mögött, amit jövőre biztosan megismétlünk.

 

 

 

 

Hadászati bemutató

Óvodában tartottak bemutatót az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái a napokban.

„Lehet látni az arcokon, hogy a gyerekek élvezik a bemutatókat és feladatokat, hiszen mosolyognak, csillognak a szemek. Úgy gondoljuk, hogy a haza védelmének fontosságát már ebben a korban is fontos megismertetni” – mondta el Ócsai Géza alezredes, a díszegység törzsfőnöke.

A gyermekek a nap során RÁBA és Mercedes típusú gépjárműveket nézhettek meg, málhamellényt és sisakot próbálhattak fel, kérdezhették a díszegység katonáit, akik a fegyverforgatás rejtelmeivel is megismertették őket. A közel 90 fős csapathoz a város további négy óvodájának nagycsoportosai is csatlakoztak, akik szintén érdeklődve figyelték a statikus bemutatókat, főként a gyakorló fegyvereket és díszelgő kardokat.